onsdag den 16. maj 2012

TYRKIET

Den tyrkiske sang virker rigtig fin på scenen. De formår at få det til at se ud som om man er på havet. Der er f.eks. store bølger på baggrundsskærmene.
Korsangerne havde almindelige t-shirts på her til prøven, men får matrostøj på. Der er rigtig fin koreografi og kameravinkler. Han er blevet kritiseret for hans lidt specielle bevægelser, så de har tonet dem en anelse ned. 
Der bliver sluttet af med fyrværkeri, der symboliserer en skibsmast.
Det er hans fødselsdag i dag, (25 år) så der blev sunget fødselsdagssang for ham.

NORGE

Når man skal ind i arenaen fra presssecenteret, skal man først gå et godt stykke udenom Chrystal Hall, før man kommer ind i en gang rundt om salen, hvor man så fortsætter til man er præcis modsat pressecenteret. - Mens jeg var inde i gangen, spillede Norges sang. Det lød mildest talt forfærdeligt - MEGET falsk - men inde i salen lød det ok. (ikke helt rent, men slet ikke lige så slemt som i gangen.) - Så akustikken må virkelig forvringe lyden, når man er derude. Hvis ikke, og lyden bare snyder i salen - så tyder det ikke så godt.
Men visuelt leverer Norge en flot fremførsel af sangen.
Han blev selvfølgelig spurgt til sammenligningen med Eric Saade til pressemødet. Men han ser ikke sig selv som en kopi, men eftersom Eric er talentfuld, så tager han det som et kompliment.
Det blev nævnt, at af de seneste 4 norske ESC-sange, har en været fra Hviderusland, en fra Kenya og nu fra Iran - men det skyldes ikke, at de etniske nordmænd ikke vil deltage, men er blot et udtryk for at Norge er et multikulturelts samfund.
Til sidst i pressemødet lærte han og danserne de tilstedeværende at danse den dans der bruges i omkvædet. Det så dog en hel del bedre ud det Tooji og danserne lavede, end det journalisterne lavede. - Men en sjov ide.

BOSNIEN-HERCEGOVINA

Sangen er jo ikke specielt spændende, men efter at have hørt den mange gange, havde jeg faktisk vænnet mig til den. Men den bliver fremført frygtelig kedeligt hernede. Samme baggrundsbillede er på skærmen igennem hele sangen. Der skiftes farve 3 gange, men alligevel lidt kedeligt. Søjlerne på billedet passer ikke engang sammen, men er nærmest delt på midten og sat forkert sammen (men mon ikke de får styr på det).
Men selve fremførslen af sangen var også kedelig. Hun starter på pianoet og rejser sig så halvvejs i sangen op, hvor hun synger resten stående helt stille - uden den store udstråling.
Måske de skulle have forsøgt at kopiere musikvideoen, og få hende svævende ind med pianoet :-)
Ja havde det ikke været Bosnien, så kunne man godt bedømme den sang som uden de store chancer i semifinalen. Men nu er det jo Bosnien så den er vel videre alligevel :-)

LITAUEN

De har som forventet beholdt det med at han har bind for øjnene i starten af sangen. Og den fremføres iøvrigt som i den Litauske finale. - Baggrundsbillederne er en hel masse piger der laver pole-dancing. Ved ikke helt om det passer til sangen. Men en lidt kedelig afslutning på 2. semi med Bosnien og Litauen.






Ingen kommentarer:

Send en kommentar