onsdag den 16. maj 2012

LIDT OM ARRANGØRERNE OG TO BALKANLANDE


Næh hvor herligt. - Nu på den 4. prøvedag, lykkedes det endelig for arrangørerne her i Aserbajdsjan, at få de såkaldte shuttle busser til at køre. De busser som man som akkrediteret må bruge. Så nu sparede man en rigtig lang gåtur. Herligt herligt. - Det er en af den slags ting, der de tidligere år har været fuldstændig styr på, den dag prøverne startede. - Men her virker det som om, at mange tinge kommer som en overraskelse for arrangørerne.

Til gengæld er det lykkedes at finde en ting, hvor Aserbajdsjan er langt foran hvad man på nuværende tidspunkt plejer at have styr på. - Der er nemlig kommet stole op i en del af salen. De plejer først at komme op kort før den første semifinale. - Til gengæld er det en ting, som man gerne havde set, at de IKKE havde nået endnu - for stolene er sat op i den del af salen, hvor pressen har adgang til. Dvs. hegnet er blevet flyttet, så der nu er endnu mindre plads til alle pressefolkene end der var de andre dage. Og her var der ellers i forvejen ret lidt plads. - Så det er faktisk lidt svært for folk, at komme til at kunne se hvad der sker på scenen, og til at filme mv. - Så den ENE ting hvor de virkelig har løst en opgave i meget god tid, giver faktisk lige så store problemer, som alle de ting de er bagud med.

SLOVENIEN

Jeg forstod aldrig helt, hvad brudetemaet fra Sloveniens nationale finale gik ud på. - Og de der hatte-slør var da forfærdelige. Dem har de heldigvis ikke på længere. Dog har de stadig hvide kjoler på, som man godt kunne have set ved et bryllup.
Om den slovenske tekst indeholder noget med et bryllup, har jeg ikke lige fundet ud af - men her er lige et link med et bud på hvad det er hun synger på engelsk :-)

Selvom det er "Molitva" komponisten der har skrevet den, og selvom de forsøger at bygge fremførslen op efter de samme principper - så er den slet ikke på højde med "Molitva". - Men de synger godt, og den virker bedre her, end i den nationale finale.

KROATIEN

Hmm - er ikke så vild med denne sang. Synes den er frygtelig kedelig. - Men den er da heldigvis på kroatisk, og hendes kjole er da også ganske fin. Så lidt positivt er der da at sige. - Ellers bliver den da fremført ganske ok. Men der bliver holdt et banner ud på et tidspunkt. - Ved ikke helt hvad formålet er med dette. Det virker lidt overflødigt - som om de tænkte - Hey, de andre laver et eller andet på scenen - det må vi da også hellere have - så vi syer lige nogle hvide lagner sammen, og tager dem med på scenen.
Selvom der er så mange Balkan lande med i denne semi, så tror jeg faktisk ikke, at denne kommer videre til finalen. 
Kroatien havde mange gode sange med de første år de deltog, men de seneste mange år, har det knebet noget for dem at finde nogle gode sange.




Ingen kommentarer:

Send en kommentar