fredag den 18. maj 2012

LIDT OM DK, OG DE SØDE SMÅ GAMLE

Da Danmark øvede i går, havde de fået nyt scenetøj. Noget af tøjet fra sidst, var for varmt at have på. Soluna havde også fået nyt tøj. Bl.a. nogle hvid/sort stribede bukser - og i pressecenteret så det ikke just klædeligt ud. - Storskærmen de har hængende inde i pressecenteret, er temmelig bred i forhold til højden, så hendes hofter så enormt brede ud i de striber. - Men jeg har i dag set optagelser på computeren. Og her ser det jo helt almindeligt ud. 
Men Soluna har dog tænkt sig at beholde samme tøj på, som hun havde i den danske finale, så vidt jeg har hørt.
Der er blevet ændret en lille smule på det der vises på baggrundsskærmene. Det virker bedre nu, end ved den første prøve.

For første gang nogensinde under et ESC, var jeg ikke tilstede til et dansk pressemøde. - Jeg blev lokket med til den Georgiske fest på Euroclub - men kom der lidt sent, så meget af det var allerede overstået - Men det var meget hyggeligt alligevel. - Selv den georgiske rødvin var væk. - I Oslo holdte de festen på Georgiens nationaldag i operahuset. De havde tonsvis af rødvin med. Og jeg har aldrig smagt så god en rødvin som den. - Egentlig underligt, at de havde så meget med til Oslo, og så lidt her - for der er jo langt fra Georgien til Oslo, og der skulle sikkert også betales told af den dengang. - Men afstanden fra Georgien hertil er jo ikke ret stor.

Den danske sang blev skrevet før sangskriverne kendt Soluna, men hun nævnte, at sangens tekst passer perfekt til hendes liv.
Hun kan 4 sprog (engelsk, tysk, spansk og dansk, samt lidt fransk), så hun har været vant til at kunne klare sig overalt. Men for første gang her i Aserbajdsjan kan det være lidt svært at gøre sig forståelig. Jo tak, det har vi andre også bemærket. Men de prøver så godt de kan og de er meget hjælpsomme herovre.

RUSLAND

De søde gamle bedstemødre, behøvede ikke vente længe i dag før de skulle øve. - Og den russiske delegation er helt klar over at det er den lille der får opmærksomheden. For hun er endnu mere i kameraet nu, end ved den første prøve. Og lille, det er hun godt nok. - Ca. så høj som knæhøj karse. Selv de andre bedstemødre er små, når man står ved siden af dem.
Hver gang den lille siger noget, så griner hun over hele hovedet, når hun er færdig. Og hun fik da også klart største bifald, da hun blev præsenteret til pressemødet. Jeg troede egentlig hun var den ældste, men det er hun åbenbart ikke.
I dag havde de smagsprøver på noget mad. En mellemting mellem små madtærter og pizza. Pressechefen sagde bedstemødrene havde brugt hele natten på at bage dem - meeeeen det tror vi nok ikke helt på :-) Men de smagte nu ganske ok.







Ingen kommentarer:

Send en kommentar