torsdag den 17. maj 2012

SKÆVE TONER, SEX, BAGGRUND OG GRUMPF :-)

ISLAND - DESVÆRRE LIDT SKÆVE TONER FRA JONSI

Med Islands bidrag, så er showet igang. For Montenegros "sang" eller hvad de nu kalder det, tæller vist ikke rigtigt med :-)
Alt fungerer igen som det skal under den islandske prøve. - Det eneste problem er, at Jonsi enkelte steder lyder lidt usikker i stemmen. Dog ikke alvorligt, men alligevel. (Man mindes jo, at han i 2004 var lidt falsk under finalen). Gréta er derimod helt klokkeklar i tonerne.

Island leverer hvert år et rigtigt godt pressemøde - altid med en god stemning og musik. Og i år er ingen undtagelse. - Vi fik hørt lidt til Grétas kundskaber på violin, og fik også de islandske bidrag fra både 2004 og 1991. - Og også her, havde Jonsi lidt problemer med tonerne. - Hmm. - Nå men vi ved jo at han kan, så lad os håbe den sidder i skabet til de direkte udsendelser.

GRÆKENLAND - BRUGER SEX TIL AT TILTRÆKKE POINT

De har jo ellers tidligere sagt, at der ville komme et meget stort show til deres sang. Men den er stadig som ved første prøve. - Men de kommer i deres optræden med flere hints til,  at hun er en flot ung kvinde. F.eks. tager danseren hende på numsen, hun fremhæver brystpartiet på samme måde som Kalomira i 2008, og til sidst stiller de op, hvor kameravinklen får det til at se ud som om at danserne rører hendes bryster og skridt. - Jeg synes det er lidt for meget at spille på det på den måde. Det gør det lidt billigt at se på - Og de må jo tvivle på sangens kvaliteter, siden de mener de skal bruge den slags tricks for at tiltrække sig opmærksomhed.

Det virker åbenbart ikke her i Baku, for der var ikke mange tilstede ved pressemødet. 

LETLAND - PÆNERE BAGGRUND NU

Den ene gang jeg så Letland ved første prøve, havde de samme baggrund under hele sangen. - Men her skifter den faktisk imellem flere forskellige slags farver og baggrunde. Så den er noget bedre, end det jeg så. - Men stadig er sangen og måden de fremfører den på småkedelig. 

Med sangtekstens henvisninger til Johnny Logan som vinder af ESC, er det helt naturligt, at hun sang "What's another year" på pressemødet.

ALBANIEN - GRUMPF

Jeg deler lejlighed med bl.a. en fra Norge - Hun bruger det herlige udtryk GRUMPF som kommentar, når noget er frygteligt dårligt. - Og ja, det passer da perfekt på Albaniens bidrag i år. Det er næsten for pænt, for sagt på klingende norsk (med rullen på R), så er det ord fantastisk. Det nærmest smager godt i munden :-) 

Hun ser faktisk forfærdelig ud når hun synger hele sidste vers - med åben mund, der ser dobbelt så stor ud som Kim Larsens med de nærbilleder de har, mens kameraerne kører rundt om hende. - Ikke lige under hendes skrige-part af sangen, at de burde filme så tæt på hendes hoved. - Og baggrunden på skærmene er frygtelig kedelig under hele sangen. - Jeg kan slet ikke se noget som helst godt i denne sang. (Jo hvis man er til den slags musik, så synger hun jo faktisk ganske godt når ikke hun skriger).

GREEN ROOM I SALEN

Artisterne får en halv lang gåtur til og fra scenen. - Det vil blive interessant at høre, om det kommer til at give meget larm fra publikum, mens de er undervejs. - Forhåbentlig når de på plads under postkortet, så det ikke forstyrrer når næste sang går i gang. - Men jeg kan godt lide ideen med, at man prøver at have green room inde i salen.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar