mandag den 14. maj 2012

2. PRØVEDAG

Gåturen hjem i går var en fin oplevelse, for Baku tager sig godt ud om aftenen. - Der er rigtig meget lys i Baku. Flere af bygningerne er oplyst på forskellige måder med billeder osv. Og der er en masse forskellige farver i byen.

ISRAEL

Her er et eksempel på, at baggrundsbillederne på skærmen kan tilføre meget godt til en sang, så den visuelt bliver mere interessant at se på.
Eftersom sangen hedder "Time", er det helt som forventet, at Israel har nogle roterende ure i baggrunden. Og pga. den store tekniske udvikling der har været i løbet af de seneste år, ser det nærmest 3D agtigt ud, når man står i salen. Så de lande, der forstår at udnytte det, er allerede hjulpet godt på vej, med at efterlade sig et godt indtryk hos seerne og juryerne.

Angående pressemødet, så kan det nærmest ikke komme som nogen overraskelse, når Israel vælger at aflyse et pressemøde. - For det har vi set flere gange tidligere (f.eks. også sidste år). Og altid med en eller anden åndsvag undskyldning. Men måske er de løbet tør for dumme undskyldninger, for vi har ingen forklaring fået i år.
Senere på dagen snakkede jeg med en fra Israel. De har aflyst fordi de ikke var tilfredse med 

SAN MARINO

Ja havde Ralph Siegel stoppet med at levere sange til ESC efter hans 1999 tyske bidrag - så havde han nok stadig haft et omdømme blandt fans, der havde passet til titlen på hans allerførste bidrag - nemlig "Bye bye I love you". - For han har da leveret mange gode sange der passede fint med tiden. - Men han har da mistet tråden de seneste år. - Så han bliver jo nærmest grinet af af mange fans hernede. - Så måske skulle han have lyttet til Ulla Pias budskab fra hendes 1966 sang.

Husmoderen fra San Marino synger jo faktisk ikke falsk, men har bare ikke nogen særlig stor stemme. Men sangen...... Ja, heldigt at Italien stemmer i samme semifinale, for så får hun nok nogle sympatistemmer fra det ene land.

CYPERN

Jeg blev faktisk positivt overrasket over Cyperns prøve - for jeg havde egentlig regnet med, at Cypern kunne blive dette års Kate Ryan - at alle tror hun kommer til finalen, men så ikke gør det. - Men Cyperns sang virkede meget bedre her på scenen, end mit hidtidige indtryk af sangen.

DANMARK

De leverede en rigtig god prøve. Stort set den samme optræden som ved den danske finale, så de har jo helt styr på hvad de skal - og vokalt er den også lige i skabet. Det regnede jeg også med, men altid dejligt lige at få det bekræftet ved den første prøve. De virker afslappede og har en god udstråling på scenen. Præcis som i Aalborg.
Jeg kunne dog godt have ønsket mig nogle lidt bedre billeder på skærmene i baggrunden. Synes ikke farverne passer specielt godt til hinanden, og billederne virker lidt unaturlige, og lidt kedelige i forhold til flere andre lande. - Men jeg har nu fundet ud af, at det åbenbart ikke længere er landenes egne tv-selskaber, der laver grafikken til skærmene. - De sender en ønskeliste med hvilke emner de gerne vil have med i baggrunden - og et tysk firma laver så grafikken til samtlige lande. TV-selskaberne ser ikke engang hvad det tyske firma har lavet, før de har den første prøve her i Baku. - Så undskyld Letland for kommentaren fra i går :-)

Fra starten var der ikke specielt mange til pressemødet, men de kom da heldigvis dumpende efterhånden. Det var et rigtigt fint pressemøde - og igen en afslappet atmosfære.

RUSLAND

Desværre kommer Rusland lige efter Danmark. Den værste sang at have lige efter vores, for den får helt sikkert masser af opmærksomhed, så vi må jo ikke håbe, at folk så glemmer den sang de lige har hørt før denne. - Og der er også noget over den russiske sang - eller nærmere de russiske bedstemødre. Specielt hende den lille, der har en helt fantastisk udstråling. De har fået hele jordkloden op på billederne i baggrunden, som skulle symbolisere, at der er en fest overalt på hele kloden.
Der var rigtig mange tilstede til prøven - Og de havde en god prøve. De har medbragt en traditionel gammel ovn, hvor der kommer røg op af skorstenen. - Og de tager til sidst en sølvbakke ud, og lader som om de deler kager ud.

Der er 8 medlemmer af gruppen, og de var allesammen tilstede til pressemødet. - Men det er selvfølgelig også rart at have et par reservebedstemødre med, der ville kunne afløse hvis... ;-) Nej kun for sjov ;-)
Til pressemødet var der rigtig mange tilstede. - Og mange havde spørgsmål. De andre år har pressemøderne været afbrudte efter en bestemt tid, men her fortsatte værten bare med at give ordet. - Fint men mindst 1 af bedstemødrene var efterhånden godt trætte. Hun begyndte at støtte hovedet med hånden - og kort tid efter begyndte hun at misse med øjnene, som om hun kæmpede lidt med at holde sig vågen :-) nåmen de fleste andre så nu friske nok ud :-)
De kunne afsløre, at kartoflerne skam var kommet i jorden før de tog til Baku. Det havde de været lidt nervøse for om de kunne nå, efter de vandt den nationale finale.

ØSTRIG

Til den nationale finale, brugte de jo gimmicken med at lokalet blev mørkelagt, og man så kunne se de lysdioder der var i kostumerne når de rystede røven - eller lavede deres Woki mit dem Popo som de kalder det. - Men af sikkerhedshensyn tillades det ikke herovre, at mørkelægge salen. - Så de har fundet på en ny ide, som skulle være endnu mere effektfuld. - De har fået nye kostumer lavet, hvori der er indbyggede specialeffekter. MEN problemet var bare, at i dag virkede de ikke. Så østrigerne har lidt samme krise som Sverige havde sidste år, da glasset ikke ville springe for dem. - Men hvor der sidste år var ved at gå panik i svenskerne, så tager østrigerne det mere roligt. - Det virker sikkert til næste prøve var holdningen. 
De har skåret lidt ned på det med at ryste røven, men det er nu blevet drejet mere over på poledancing - men på pressemødet nævnte de, at de bare havde glemt det fordi de var på en ny stor scene - så at der nok skulle blive rystet når showet blev sendt.

De kom kørende ind til pressemødet på en legetøjstraktor, og forsøgte at få alle derinde til at synge med på deres sang.
De kom forøvrigt med dagens sjoveste bemærkning. De blev spurgt hvem af deres konkurrenter der havde den bedste røv. - Først svarede de, at de ikke havde nået at tjekke det ud endnu, men lige efter sagde de, at det har Rusland.

MOLDOVA

De fremfører sangen efter samme koncept, som i den nationale finale - og har helt styr på både koreografi og vokalerne. Der er mange fans, der har Moldova i bunden, hvilket jeg ikke helt forstår, for den er ret fængende, og jeg kan ikke forestille mig, at den skulle få nogensom helst problemer med at kvalificere sig til finalen.

IRLAND

Jedward leverede en energisk optræden under prøverne. Baggrunden passer fint til deres sang og kostume. - Men vokalerne var nogle gange lidt ved siden af.
Havde Brian Rice vundet det danske MGP i 2010, så havde han ikke fået lov til at bruge det med vandet på scenen i ESC fik jeg dengang at vide. - Men tingene har åbenbart ændret sig, for Irland har fået lov til at tage et springvand med på scenen i år. - På pressemødet lovede de, at vi ikke havde set noget som helst af deres show endnu, for de ville tage brusebad på scenen. - Men det skal man nu nok ikke regne med.
Sidste års pressemøde var et af de sjoveste jeg nogensinde har oplevet - for de var fuldstændig oppe at køre - og totalt ADHD agtige. I år var de en anelse mere afdæmpede, og det var ikke helt så morsomt som sidste år. - Men måske er det bare sjovest første gang man oplever det.

Nå men ligesom i går aftes - bliver jeg også smidt ud af pressecenteret nu - for det lukker nu.


Ingen kommentarer:

Send en kommentar