lørdag den 19. maj 2012

DAGENS 5 FØRSTE PRØVER

Jeg spurgte en fra Slovenien, om der var nogle henvisninger til bryllup i sangteksten. - Det er der ikke, men en af sangskriverne kan bare godt lide den slags tøj man har på til bryllupper, og derfor har de valgt den type kostume her. - Jeg er ikke helt sikker på, at seerne fanger ideen i sangen og måden den fremføres på. Jeg gør egentlig ikke.

Men synes man Slovenien vælger lidt mærkeligt, så bare vent til Kroatien kommer på. - De har valgt helt forkert. - Hvad er meningen i meget af det de to mandlige dansere gør - f.eks. deres mimik, og når de på et tidspunkt går hen imod hende fra hver sin side, og ser ud som om de snakker til hende fra hver sin side, alt imens hun er ved at synge, og i øvrigt totalt ignorerer danserne. - Det banner de spænder ud, havde de lidt problemer med under prøverne. Et par gange kom den ene af korsangerne til at stå på den forkerte side af banneret, og måtte så kravle ud under det. - Det så temmeligt kikset ud.

Sverige havde brugt halvdelen af deres prøvetid, før de overhovedet kom igang med at synge. Hvad der lige var galt her, ved vi ikke. - Men de fik da endelig sunget den en gang. Og mere nåede de faktisk ikke før hele deres prøvetid var slut. (Nedtællingsuret blev stoppet, fordi der åbenbart var problemer med at få kameraet indstillet til at kunne filme den sne der falder ned, på den rigtige måde. Men selvom tiden var overskredet, fik de alligevel lov til at synge den to gange mere.

De har desværre fjernet noget af lyset fra den første prøve. Så nu er scenen endnu mere mørk. Ikke helt godt tænkt. Desværre har de også ændret kameravinklen, så nu ser man desværre ikke længere manden komme kravlende hen imod hende, som i en gyserfilm. Det gav ellers en god effekt synes jeg. Englænderen ved siden af mig mente, at det måske kunne skyldes, at han er sort, og at de derfor var nervøse for, om det ville give negative racistiske reaktioner, hvis man forbandt den sorte mand med at være en kriminel der ville komme op bagfra og dræbe hende. - Hmm tja måske set fra et engelsk perspektiv, hvor man nok er mere tilbøjelige til at tænke på, om noget kan opfattes racistisk eller ej. - Fra et nordisk perspektiv tror jeg ikke folk ville tænke over, at man kun kunne bruge kameravinklen, hvis det havde været en hvid mand, men ikke hvis det er en sort mand.

Georgien har kun haft småændringer siden den første prøve, men den virker stadig frygtelig rodet på TV.

Normalt går anden prøve meget bedre end den første. - Men både Slovenien, Kroatien, Sverige og også Tyrkiet har valgt ændringer i måden den filmes eller koreograferes på, som gør helhedsindtrykket værre. - Jeg kunne rigtig godt lide den måde Tyrkiet fremførte sangen på til den første prøve. - Det hævede virkelig en ikke helt for god sang op til et godt helhedsindtryk. Men de har ødelagt det lidt nu - for nu har de fået andre kostumer på, med noget ekstra stop påsyet, så det når de sætter sig ned på scenen, ser ud som om de sidder i en båd. Jeg synes det ser smådumt ud, og er lidt for meget af det gode.


Ingen kommentarer:

Send en kommentar