lørdag den 19. maj 2012

Big 5

Så blev det tid for Big 5 efter et par dage uden nye sange på scenen.

Af en eller anden grund startede de i en anden rækkefølge. Så Tyskland var det første land der havde prøve. - Den har jo en meget dansk lyd, så mon ikke den får nogle point fra Danmark. - Jeg blev hverken imponeret af sangen hernede, eller det modsatte. Den er ganske ok uden at være prangende. - En fra Israel sagde "Det er sidstepladsen i ESC-finalen, for den virker da forfærdelig her på scenen", og en fra Norge sagde 10 sekunder efter "Vi har lige hørt vinderen, for den er da fantastisk på scenen hernede". Sjovt at folk kan tænke så forskelligt om samme optræden.

Jeg har Frankrig på en 8. plads - men den virker slet ikke hernede. - Og om det er i desperation eller ej, så forsøgte de sig med, at lade danserne smide deres bluser. - Tja, så er de nok selv klar over, at der mangler et eller andet, når den slags tricks skal på banen.

Lige som man mente, at det kunne ikke blive værre - og i stedet begyndte at glæde sig til at se Italien på scenen - så indtog de scenen på en endnu mere skuffende måde end Frankrig. - De virkede under det meste af prøven fuldstændigt umotiverede, som om de nærmest ikke gad være der. Ingen udstråling og kedelig fremførsel og baggrundsbilleder. Jeg anså Italien for at være en af kandidaterne til at vinde finalen, men så skal der ske store ændringer.  Måske har RAI frygtet at de skulle vinde og dermed være værtsland og dermed nedtonet fremførslen.

Jeg er ikke speciel vild med sangen fra Aserbajdsjan, men sammenlignet med den måde som Frankrig og Italien fremfører deres bidrag på, så virker denne langt bedre. Hun har en hvid kjole på, selvom det kun er i en meget lille del af sangen, at den ser hvid ud. Den belyses nemlig v.h.a. gule og røde projektører, så den ændrer farver. Det meste af prøven virkede det fint, hvor det så ud som om kjolen faktisk var gul - men enkelte steder i prøven, var de upræcise med lyset, så farven kom ud på hendes hud, og så så det lidt kunstigt ud.

Spanien holder det også til det enkelte, men hun ser desværre halv vred ud når hun synger - så man har nærmest ikke lyst til at kigge på skærmen mens hun synger. - I Sydeuropa vil den tiltrække point, men jeg har svært ved at se den tiltrække point i den nordlige del af europa.

Storbritannien - Ja havde det ikke været fordi han er kendt - så havde han gået direkte efter sidstepladsen. En forfærdelig sang - og dårligt fremført. - Og han har svært ved at ramme tonerne her til prøverne. Specielt den sidste tone, der skal holdes i lang tid, kikser for ham.

Så jeg synes egentlig, at Big 5 og værten (minus Storbritannien) var rimelig stærke, da jeg tog hertil. Men jeg synes de skuffer en del på scenen her.

Nu er der snart åbningsparty - Det plejer at være en god oplevelse.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar