søndag den 20. maj 2012

DEN SIDSTE ØVEDAG HEROVRE

Åbningsfesten i går var lidt af en fuser. - Der er meget stor forskel på hvordan den afholdes. - I Kiev i 2005 var der en helt overdådig og fantastisk åbningsfest. - Året efter i Athen var det dog noget bras - men de fleste gange plejer det at være den fest man bare skal deltage i. - Med mad og drikke, samt god underholdning.
I går her i Baku, foregik den på Euroclub. - Og der skete stort set ingenting de første par timer. Det var bare Euroclub som en normal aften, bortset fra at der var langt flere mennesker. Ikke engang grand prix musik kunne de finde ud af at spille, og hvis vi ville have mad, så måtte vi selv bestille og betale for den. - Nogle af nordmændene måtte vente 2 timer på deres mad, blot for tilsidst at få at vide, at de ikke havde nået at lave deres mad, og nu var køkkenet lukket. - Så de gik sultne hjem.
Nyt i år var, at der på et bord lå de forskellige flag, så man kunne tage sit eget flag - men det var ikke organiseret, så det var nemt at finde sit flag, for de lå bare rodet sammen på et bord. - Desuden var der nogle af flagene, som der ikke var andet end få stykker af. Blandt andet det danske - men hvis det kan hjælpe på humøret, så var det det samme med det svenske flag :-)  
Efter et par timers halv kedelig fest - kom der da endelig lidt gang i den, eftersom vel omkring 25 af årets sangere var på scenen for at give deres nummer. De fleste spillede den som den normalt lyder, men Danmark valgte at spille en akustisk version af deres sang. Malta gav deres remix-version og Montenegro stod bare og jammede lidt på guitaren, og engang imellem sagde han så Euro Neuro - men ellers havde det han spillede ikke meget at gøre med hans "sang" eller hvad han nu kalder det der skal starte den første semifinale.

Når man skal til arenaen med shuttle-bussen, så kører man en meget kringlet vej. Blandt andet skal man højre rundt om en stor cirkel. - I dag var der så sat to røde kegler op i den højre side - og den stakkels chauffør anede så ikke hvor han så skulle køre hen - For det går da ikke bare at køre venstre om cirklen, hvor der ikke var nogle kegler. - Så han bakkede, spurgte flere gange nogle tilfældige arbejdsmænd om vej. De anede selvfølgelig intet om hvor han skulle køre hen. - Han endte med at køre hele vejen rundt om Crystal Hall (fra bagsiden) og kom op på det helt forkerte sted - hvor der selvfølgelig også var hegn sat op. - Så tilbage igen, og spurgte flere andre. - Og efter temmelig lang tid og noget tøven, så valgte han at køre venstre om cirklen og kom ned hvor vi skulle sættes af. 
Ja uha - for det er jo farligt hvis man skal beslutte sig for at køre venstre om noget, som man har fået at vide, at man skal køre højre om. :-)

Big 5 var jo på igen i dag. - Den gode gamle Engelbert Humberdinck virkede langt mere sikker i tonerne i dag. - Frankrig havde også forbedret sig. - Og Italien som virkede totalt uinspireret og umotiveret i går, og mere lignede en bund-5 kandidat, end en top-5 kandidat - hun strålede i dag, og havde en rigtig god prøve. Så Italien er tilbage i kampen om at få trofæet med sig hjem.

Aserbajdsjan har stadig en stærk sceneoptræden, men manden der synger de aserbajdsjanske toner, kan godt afskrække nogle fra at stemme på dem. Af en eller anden årsag, har Aserbajdsjan valgt at flytte pauseunderholdningen i finalen til FØR deres sang fremfor efter deres sang. Normalt er pausen i finalen ellers efter sang nummer 13. - Og da det jo ellers er en fordel at komme lige før end pause, fremfor lige efter, kan det virke som en mærkelig taktik at flytte pausen. - Måske ønsker de ikke at vinde igen, eller også er de bare ikke klar over at det er en fordel. Man husker jo, at de ikke var klar over fordelen ved at synge sidst, da de i 2008 fik wildcardet, og valgte startrækkefølge nummer 7.
De risikerer, at ikke så mange ser den Aserbajdjsanske sang, fordi den er lige efter en pause. - Og mange benytter nok den til at gå på toilettet, eller gå i gang med at lave kaffe eller lignende.

Tyskland prøvede 5-6 forskellige skjorter og hatte. - En ny kombination for hver gang de nåede at øve på de 30 minutter de havde i dag.

Så nåede vi igennem alle landes prøver - så i morgen kl. 18 (Baku-tid) starter generalprøven på den første semi. - Så vi nærmer os det spændende :-)

Ingen kommentarer:

Send en kommentar