tirsdag den 15. maj 2012

3. PRØVEDAG


SERBIEN - ER 4. GANG LYKKENS GANG FOR HAM ?

Det tror jeg ikke - men han sender jo altid kvalitetssange, så herligt at han er tilbage i ESC.
Desværre startede han på toppen, og bevæger sig for hver gang lidt ned af. - Men stadigvæk et rigtig godt bidrag. - Men fortsætter trenden, skal han nok ikke prøve alt for mange gange mere ....
Selve koreografien er opbygget  mere eller mindre som hans tidligere bidrag, så ikke meget fornyelse her - men det gør nok heller ikke noget, for de har jo helt styr på det de gør, og ingen andre end grand prix fans kan jo huske, hvis noget er set før. 

Zeljko sagde på pressemødet, at det var sidste gang han ville synge i ESC. - Men måske ville han deltage som komponist. - Men det er der jo andre før ham der har sagt, og så stadig vendt tilbage, så hvem ved. På den anden side, hvis hans resultater bliver ved med at gå nedad, så kan det da godt være han holder sig væk :-)
De sang både Lane Moje og deres 2012 sang på pressemødet.

MAKEDONIEN

Jeg synes hun sang lidt falsk i den nationale finale - og på studieindspildningerne har det heller ikke lydt helt rent - Men her lød det overraskende fint - Bortset lige fra et enkelt sted hvor hun holder tonen. Men det er vist meningen det skal lyde sådan. - Hun har jo arbejdet som sanger i mange år, så hun burde jo også kunne ramme tonerne. Men det kan hun heldigvis her i Baku.
Der var forøvrigt 20 minutters pause midt i deres prøve. Så vidt jeg forstod, var det spiderkameraet der havde sat sig fast - så det må vi da ikke håbe kan ske under en af de direkte udsendelser. - Der skal rigtig gode værter til at udfylde ventetiden under et teknisk uheld på 20 minutter.

HOLLAND - BLIVER 8. GANG LYKKENS GANG FOR HOLLAND ?

Jeg håber at Holland igen endelig kommer i finalen. - 7 år i træk uden at være i finalen må ikke være helt sjovt.
Om Joan klarer det - ja måske, men det er bestemt ikke sikkert. - Det er en afslappet optræden de har.
Der er kommet et kor med på scenen - men i modsætning til hvordan de fleste lande gør det, så står de her langt fra hende, indtil sidste del af sangen.
Temaet på skærmene bagved er ild - hmm - ja hvorfor ikke når vi nu er i Azerbajdsjan, så passer det jo meget godt. - Der bliver også en del ild på selve scenen. - Måske en af kameravinklerne skal ændres, for her under prøven så det på et tidspunkt ud som om at der var ild i hendes fjer.
De er godt tilfredse med hvordan sangen bliver produceret hernede, men at de skal have hende længere tilbage på scenen. - Al ilden på scenen havde åbenbart været et problem, så Joan svedte meget under prøverne, for ilden på scenen afgiver rigtig meget varme.

Grunden til at Joan har fjer på skyldes, at de for hende symboliserer det at være fri og at man kan være den man ønsker at være. Hun har derfor stort set altid en fjer på sig. Sangen er skrevet udfra hendes barndomserindringer, hvor hun ofte legede cowboy og indianer.


MALTA - PRØV ET MALTESISK NUMMER NÆSTE GANG.

Malta har hvert år nogle gode sange med i deres nationale finale - men af en eller anden grund, har de mistet evnen til at vælge de rigtige. Gang på gang vinder en af de sange, der ikke er blandt de bedste i finalen. Men den fejl er de dog ikke ene om at lave.
Jeg blev lidt skuffet over deres fremførsel af nummeret. - Og specielt hans vokal - men hvis han booker et sangtræninskursus i fællesskab med Jedward, så kan de vel få det til rabatpris. - For begge lande har åbenbart brug for lidt ekstra træning på det punkt.
Det der kører på skærmene, passer til gengæld godt til sangen - men der mangler ligesom et eller andet i sangen, før den kommer til at fungerer. Hans lille foddans er dog en fin lille detalje.

HVIDERUSLAND

Ligesom sidste år, har Hviderusland medbragt deres egne specialdesignede mikrofonstativer. Og de passer egentlig ganske fint til sangen.
Ved de første gange de gennemprøvede sangen, optrådte gruppen helt uden udstråling. Ingen smil eller noget. De lignede ikke nogle der havde lyst til at være der. - Men til de sidste par gange de prøvede, fik de mere styr på både koreografi og udstråling, og kom dermed lidt mere ud over scenekanten.
Hviderusland bruger tricket som vi har set nogle gange efterhånden - det med at skoen sættes fast til scenen, så man kan læne sig langt bagud uden at falde. I denne sang udføres tricket dog, så det virker bedre end de tidligere gange vi har set den.

UKRAINE - DERES SHOW-MASKINE SVIGTER

Ukraine er jo mester, i at udvikle spektakulære shows - Men i år kører det ikke helt for dem. De har ikke rigtig tænkt nyt i forhold til koreografi eller lignende - Men i stedet stjålet lidt fra noget vi tidligere har set.
Der er selvfølgelig dansere med (som i dette tilfælde er mænd i nederdele) - og for at få det til at se ud som om der er flere med, så har de nogle skærme med på scenen, hvorpå der vises andre mennesker, der danser på samme måde. (Men skærmene har andre jo brugt før dem).
De har også en mand med, der har lys i trøjen. Men det har vi jo også set flere gange tidligere.
Hun synger sangen ganske fint, og er faktisk ikke så skinger nogle af stederne, som hun ellers tidligere har været.
Sangen er lavet til EM, som Ukraine jo er medvært for. - Komponisterne mente ikke, at den sang der skulle bruges til EM var særlig god. Derfor lavede de en ny, og sendte den til Gaytana, for at hun kunne lave en tekst og synge den.
Den blev så også sendt til den ukrainske nationale finale, og bliver dermed brugt, både her i Baku, og som slagsang til sommer.
Hun forsøgte også at få opbakning til de direkte shows. Opfordrede folk til at synge med på hendes sang i salen.

BULGARIEN - OG DANSERNE DER BLEV VÆK

For nogle uger siden blev det nævnt et sted, at Bulgarien skulle have 5 dansere med, der ville lave et fint show til sangen. - Så muligvis var der bare ikke råd til flybilletter, så man i stedet valgte at proppe dem i kasser og sende som budgetpost og de så er gået tabt et eller andet sted - Ja det ved vi ikke. - Der var ihvertfald kun sangeren på scenen.
Ved første gennemprøvning virkede det også som om kameraerne ikke anede hvad de skulle filme - men det blev rettet til efterhånden, så det mere passede til, at der kun var en på scenen. Der bliver f.eks. brugt flere kameraføringer, hvor scenen ses fra afstand og zoomer ind - og der blev lavet flere klip imellem hvilket kamera der skulle bruges, for at få billederne til at se mere forskellige ud i løbet af sangen - Stadigvæk virker det dog lidt tam, at hun er helt alene på scenen. Men der bliver da heldigvis tilført noget fyrværkeri også. Det hjælper da lidt - Men stadig en håbløs irriterende 90er sang.

GULVENE :-)

På gulvene rundt omkring arenaen, har de hele dagen igen vasket gulve (ligesom i går). Men uanset hvor ofte de gør det, så ser det ud til, at den grå belægning ikke kan gå af. Gulvene ser rene ud, så længe de er våde. Men ligeså snart det er tørt, så dukker der en grå belægning op igen. Så måske de burde prøve med andre midler :-)

Ingen kommentarer:

Send en kommentar