søndag den 15. maj 2011

Velkommen tilbage til Italien

Man må sige at det blev noget af en velkomst-hilsen, de europæiske lande fik sendt til Italien, der i år vendte tilbage til Eurovision Song Contest efter 17 års fravær. En andenplads blev det til det italienske bidrag.

Men hvad var det lige der skete der? Det italienske bidrag 'Madness Of Love' med Raphael Gualazzi var spået en bundplacering i alle afstemninger og meningsmålinger, og så blev de nummer to. Hvordan kan det ske?

Jazz er jo ikke historisk en genre, der giver høje placeringer. Vi behøver bare tænke tilbage til 2007 hvor Tyskland forsøgte sig i samme genre med Roger Cicero og 'Frauen regieren die Welt'; den opnåede en skuffende 19. plads.

Jeg kan ikke give anden forklaring end at Europa ville sørge for at Italien følte sig velkommen tilbage; hvordan skulle ellers en halvdårlig sang i en upopulær genre klare at få en andenplads.

3 kommentarer:

  1. At kalde Italiens sang for halvdårlig fordi den ikke er en sædvanlige forudseelig euro-popsang tyder nok mere på at esc-fans har lidt svært ved at ændre holdning til hvad der kan klare sig i esc. Det kunne jo være at juryen havde en finger med i spillet, eller bare at sangen har meget mere kvalitet og originalitet i sig. Det sidste kan også siges om Moldova. Det taler også for sig selv at favoritter som Ungarn og Estland endte som nr. 22 og 24.

    SvarSlet
  2. Jeg synes at den italienske cafè latte-jazz nummer var et anderledes og forfriskende indslag i MGP i år. Samtidig viser det jo at italienerne sagtens kan være med. De gad vidst ikke mere, fordi de ikke fik en tilfredsstillende placering i midten af 90'erne. Men som vi tit erfarer, så skal man jo bare komme med en god sang, så flasker det sig jo.

    SvarSlet
  3. The 4th BESC AWARD: Maybe Your readers would like to vote for the best Eurovision clip. Let them know please! :)

    www.besc.co.nr


    A little help
    http://www.youtube.com/watch?v=hAa42LXxXSo

    SvarSlet