torsdag den 5. maj 2011

DAG 4 - ONSDAG

Brian, vor mand i Düsseldorf har overværet danskernes første prøve.

Vi er nået til den fjerde dag med prøver, og her i vi nået til anden halvdel af anden semifinale, hvor Danmark befinder sig.

BULGARIEN
I den nationale finale sang Poli pivfalsk, men hernede har hun heldigvis ikke problemer med at ramme tonerne. De laver et fint show, men om de er helt sikre på hvad de vil vides ikke. Der blev afprøvet lidt forskellige koreografier. Næstsidste gang hun øvede, forlod Poli hovedscenen, for at bruge en stor del af sangen på at storke hele vejen ned af catwalken, der fører ned til den lille "satellit-scene", for så at sjoske tilbage og lige nå at afslutte på hovedscenen. Hvad det forsøg lige skulle gøre godt for er lidt mystisk. For da hun kort efter øvede for sidste gang, der blev hun på scenen og i det sidste minut af sangen var der et meget stort ildshow. Et ildshow som man ikke havde kunnet se ret godt, hvis hun havde gået ud af catwalken. Egentlig lidt underligt, at sceneudstyret kan holde til temperaturerne, for der er tryk på, når ilden starter. Varmen spredes øjeblikkeligt, lige så snart de tænder for ilden. Og vi står alligevel nogle meter fra scenen.

MAKEDONIEN
Der er 5 dansere på scenen, som danser flere forskellige slags stilarter. Ikke bare den oplagte russiske dans, men også med elementer fra græsk og egyptisk dans og hora osv.
Den gigantiske skærm i baggrunden, giver ved mange af landene en rigtig god effekt - specielt når man står i salen, kan effekten virke ret godt. Nærmest 3D-agtigt, som om tingene kommer ud i salen, eller man bliver suget med op på scenen. Også ved Makedonien, hvor en kæmpe firkant drejer rundt, og virker til, at den kommer helt ud i rummet.

ISRAEL
Dana International er bestemt ikke bange af sig, så man kunne jo forvente, at hun ville lave et ekseptionelt show. Specielt fordi hun flere gange har beklaget, at man i 1998 på grund af EBU's regler, ikke måtte lave et show på scenen, og at hun gerne ville have haft muligheden for at lave et kæmpe show. Jeg tror nu ikke hun har ret i, at der i 1998 var regler om, at man bare skulle stå på scenen og synge sangen - for Guildo Horn kravlede da rundt i sceneudstyret og ud blandt publikum.
Så jeg forventede et show. - MEN Dana skuffede rigtig meget. At hun ikke synger godt live ved vi allerede fra Birmingham. Her gik det jo meget godt alligevel. Men der er intet show. Hun kommer med en lidt intetsigende sang, synger ikke specielt rent, står næsten stille udover nogle enkelte benspjæt i stil med Grys rejehop og et spjæt til siden, hun tager et par skridt frem og tilbage, drejer en enkelt gang rundt om sig selv, og enkelte andre småbevægelser. Koret står også bare stille. Lyssætningen sker der heller ikke rigtig noget med, og kameravinklerne tilføjer heller ikke noget. Og så gemmer hun sig iøvrigt bag et par mørke solbriller.
Den bør ikke klare sig specielt godt.
Og pressemødet, som hun vel ellers godt kunne live noget op - det aflyste hun, for man er vel en ægte diva. Israelerne er ikke overraskede over at hun aflyste. Det har hun gjort til mange andre ting før i et forsøg på at skabe ekstra opmærksomhed.

SLOVENIEN
Slovenien ødelægger desværre lidt deres sang. Fra at være lidt mystisk og anderledes på slovensk, til at være lidt intetsigende på engelsk. Hun synger jo rigtig fint, men hendes sceneoptræden virker lidt upersonligt. Sådan lidt "jeg må jo hellere stå her og synge, når jeg nu skal, selvom jeg hellere vil noget andet". Det overraskede mig lidt, for jeg har ellers set et interview med hende, hvor hun virkede meget sympatisk. Det var hun også ved pressemødet.

ESTLAND
Estland har som man kunne forvente billeder af skyline kørende i baggrunden. Showet er bygget op som i national finale. Der er også her nogle mini udgaver af skyskrabere på scenen, men ikke de samme som blev brugt i den nationale finale. Baggrunden for koreografien er, at de gerne ville have det til at minde om en musical, hvor der er en historie der skal fortælles, fremfor bare at have den traditionelle sanger og kor i baggrunden.

HVIDERUSLAND
En uptempo sang, hvor der står en sanger og 4 korsangere - alle står stort set helt stille bagved en slags mikrofonholdersøjle med lys i. Det holder ikke.

DANMARK
Endelig kom Danmark på scenen. Det er jo altid den man er mest spændt på. Deres optræden minder meget om den fra Ballerup. Dog er baggrundsbilledet på skærmen skiftet ud. Der vises nu en roterende diamant, der ses fra forskellige vinkler. Alt holdes i sort og hvidt. Der er også en del hvide lysstråler. Det er endnu ikke afgjort, hvor mange balloner Danmark får lov til at bruge. Sikkert kun meget få, for tysk tv siger de ikke vil sætte folk ind til at indsamle ballonerne igen bagefter. Så det bliver sandsynligvis kun meget få balloner i et lille område af salen. Kameravinklen skal så forsøge at få det til at se ud som om at der er mange balloner.
Lidt underligt at mange andre lande har fået tilladelse til effekter, der er langt mere dramatiske end uskyldige balloner. F.eks. glassene der springes ved Sverige. - Alt glimmerpapiret der drysses ned til Norges bidrag, kan de jo heller ikke nå at fjerne bagefter.
Der bliver ikke fyrværkeri til det danske bidrag. Normalt er det tv-selskabet eller pladeselskabet der betaler. Det vil de åbenbart ikke i år, så hvis der skulle have været fyrværkeri med, så skulle A friend in London selv have betalt. Prisen jeg har hørt er 40.000 kr., så det er jo temmelig meget.
Prøven gik rigtig godt, og de sang rigtig godt. De fik dog kun nået at gennemprøve sangen 3 gange med kameravinkler. Landene når at øve deres sang mellem 3 og 6 gange på de 40 minutter de første prøver varer. Resten af tiden går med diverser ændringer. Det kan være lyden, lyset, effekter, kameravinkler osv.



Pressemødet var det bedste danske pressemøde i de år jeg har været med. Kontrasten til de katastrofalt dårlige pressemøder sidste år var slående.
Dette pressemøde blev holdt på en super god måde. De var meget afslappede, virkede rigtig flinke og helt nede på jorden. Atmosfæren var rigtig god.
De sang lidt forskelligt. Selvfølgelig deres grand prix bidrag, men også Dorthe Kollos "Wärst Du doch in Düsseldorf geblieben" (Gid du var i Skanderborg og blev der), Stig Rossens "Rock og rul" og omkvædet til årets svenske bidrag.
De nævnte, at de dannede bandet i skolen - men at de boede i 4 forskellige byer - så når de skulle lave sangene, så foregik det via telefonen, hvor de nærmest dagligt ringede til hinanden for at lave musik. Lidt speciel måde at lave musik på.

IRLAND
Endnu en "dansk" sang sluttede dagen af. Den bliver produceret mere som en musikvideo, end som et grand prix bidrag. Der vises en masse ting på skærmene bag Jedward - Det virker lidt forvirrende. - I salen kan man sagtens få overblik over hvad der sker - så der virker det ok - men på skærmen virker tv-klipningen ikke endnu. For her bliver det rodet og forvirrende. De ting der kører på skærmene, er meget store billeder af bl.a. Jedward. - Men når det kommer på tv-skærmene, så ser man ofte kun benene af de meget store billeder der vises - og så ryger lidt af fidusen med dem - og foran tv-seernes telestemmer, er det mere vigtigt at det virker på tv, end at det ser fint ud i salen.
Pressemødet var faktisk ret morsomt. De to 19 årige tvillinger var nærmest damp-agtige. Hyperaktive energibomber. Det var nærmest umuligt for nogle at få et ord indført. De snakkede konstant - og ikke bare snakkede - det foregik i et utrolig højt tempo. De nærmest sloges om at få ordet - snakkede i munden på hinanden, og begyndte på sætninger før den anden var færdig. De afbrød hinanden og dem der forsøgte at stille dem et spørgsmål. Det lød temmelig morsomt. Der var også flere gange, hvor de fik sagt præcis det samme på samme tid.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar