onsdag den 19. maj 2010

Tirsdagens prøver - set af Brian

Min gode ven Brian Wahlstrøm er i Oslo og har fulgt prøverne til den anden semifinale. Han leverer disse betragtninger og tirsdagens prøver:

Litauen sætter gang i den anden semifinale, og forsøger i deres optræden at kopiere deres 2006 bidrag med lidt humor på scenen. Men det gik jo også meget godt dengang. - De kommer f.eks. ind med en stak kunstige instrumenter, som de spiller lidt på.
Der var også fuld gang i gruppen til pressemødet, hvor de forsøgte at lære alle de tilstedeværende koreografien til sangen.

Til spørgsmålet "Var scenen som I forventede den ville være" - Ja, for den var flad.
Hvordan blev gruppen dannet ? - De manglede nogle penge, og spekulerede så over hvordan de kunne gøre det uden at sælge deres sjæle til djævelen.

Armenien medbringer en kæmpe model af en abrikossten, som bruges på scenen - hvis man nu skulle være i tvivl om hvad sangen hedder. Abrikosen er Armeniens "nationalplante", og abrikosens latinske navn er da også Prunus Armeniaca.

Efter Israels tur, blev det endelig tid til at se den danske sang. Der var desværre store tekniske problemer med de danske prøver. Vi fulgte prøverne i salen, men fik at vide, at dem der havde fulgt dem på tv i pressecenteret, havde holdt sig for ørerne første gang den skulle synges, fordi lyden der havde lydt helt forfærdeligt.
Udover lydproblemer var der bl.a. problemer med at få lyset, røgmaskinen og vindmaskinen til at fungere ordentligt.

Der var lidt "Let your spirit fly" stemning (fra Melodifestivalen 2003) over det, da Thomas og Chanée blev kørt rundt på gulvet under et skydække. Da Chanée første gang skulle træde ned på scenen derfra, var hun tæt på at falde.Thomas glemte desuden teksten et kort øjeblik. Så det var åbenbart bare ikke Danmarks dag i dag, men den 18. maj er jo også en Tycho Brahes dag, der går for at være uheldig.

Selve vokalen lyder dog fint, og der skal nok blive styr på alle de tekniske problemer til den næste danske prøve på fredag. Så ingen grund til panik.

Til pressemødet dummede Thomas sig lidt, da han blev spurgt til hvorfor han fik en dårlig placering i den russiske finale sidste år. - Her nævnte han, at Rusland siger de er et demokratisk land, men at der vist blev fusket med sms-stemmerne på forhånd. At det var aftalt på forhånd at han ikke kunne vinde. - Og det er ikke helt smart at sige i et forum hvor der også er russiske medier tilstede. Og Thomas regner jo selv med at få mange point fra Sovjet-landene. - Så skal man nok undgå at fornærme dem.

Michael fra Schweiz var åbenbart ikke helt klar over hvor han var henne, for han nævnte et par gange "Here in Holland" - inden folk gjorde ham opmærksom på at han var i Norge. - Han var åbenbart røget tilbage i stemningen fra grand prix arrangementet i Amsterdam for 3 uger siden.

Han blev spurgt til favoritter, men ville ikke selv nævne en, for han er jo fra Schweiz, så han er jo nødt til at være neutral. Michael var med i den schweiziske jury sidste år, og fandt ud af, at det er svært at skulle vælge hvilke sange der er gode eller dårlige, når man selv sidder med ansvaret. Det er nemt nok foran tv, hvor man ikke har noget at skulle have sagt.

Sverige holder sceneshowet helt enkelt, men Anna er jo charmerende, så det virker jo egentlig fint. - Og hvor er det dejligt at Sverige endelig har sendt en sanger, der ikke på forhånd mener at hun er den bedste og at hun derfor selvfølgelig vinder. De plejer altid at være så selvglade og næsten uudholdelige. Jeg plejer faktisk at være lidt flov over at være 1/16 svensk i grand prix ugen pga. den måde de svenske artister fører sig frem på.

Men Anna var helt nede på jorden - og hun var her ikke for at vinde - Hun var her for at gøre et godt arbejde. Hvis hun vinder vil hun blive lykkelig, hvis ikke, så er det også helt fint. Det var da nye toner fra vores svenske naboer.

Sangen fra Aserbajdsjan er god i studio-versionen, men live i den nationale finale sang Safura jo meget falsk. - Jeg frygtede derfor, at den også ville lyde dårligt her hvor hun skal synge live. Men det klarede hun heldigvis helt fint. - Jeg er dog ikke helt overbevist af selve showets opbygning - det virker lidt for planlagt efter min smag.

Ukraine lød lige så frygteligt som den plejer at lyde. Så mon ikke man kan håbe at både Rusland og Ukraine ryger ud i semifinalen, selvom de plejer at være helt sikre uanset hvad de sender. Nu hvor juryen heldigvis også er indført i semifinalen, og Sovjetstaterne er delt lige over i hver semi, så har de vist heldigvis ikke nok naboer til, at de to dårlige sange kan klare sig til finalen, bare fordi de er fra Rusland og Ukraine.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar