mandag den 23. januar 2012

Soluna Samay - Should've Known Better


Soluna Samay

21-årige Soluna Samay er født i Guatemala, hvor hun også tilbragte de første år af sit liv, men som ni-årig flyttede hun med sine forældre, der iøvrigt er fra Schweiz og Tyskland, til Bornholm, hvor hun tilbragte hele sin ungdom.

Hun gætter dog på, at hun har levet en tredjedel af sit liv på verdens landeveje i familiens husbil. Hver sommer rejste familien hjemmefra - først fra Guatemala og siden Bornholm - for at spille sig gennem små og store byer over hele verden.

Og Soluna var ikke sen til at bidrage med sit talent og sin musikalitet. Hun lærte både at spille bas og trommer og hun var ikke mere end fem år, da hun første gang satte sig bag trommerne og bankede liv i Hank Williams' 'Jambalaya'. Derfor er det måske heller ikke så underligt, at Soluna i dag beskriver sig selv som en vaskeægte gademusikant. Og er man heldig, kan man opleve hende ved Amagertorv på Strøget, hvor hun jævnligt spiller.

I 2010 udskiftede 21-årige Soluna dog landevejene med et musikstudie for en stund. Det resulterede i, at hun i efteråret 2011 udgav sit første album 'Sing Out Loud', hvor blandt andet sangen 'Two Seconds Ago' blev spillet flittigt på P4. Sangen gav hende også en plads i P3s Karrierekanonen.

- Siden jeg var 5 år har jeg spillet på alverdens gader. Nu glæder jeg mig meget til at komme ind på den store scene og ud til de danske stuer, siger Soluna.

Om sangskriverne

Remee har skrevet og co-produceret flere end 60 hits på verdensplan og solgt over 25 millioner plader. Ud over en særdeles alsidig karriere i Danmark har Remee skrevet og produceret for og samarbejdet med kunstnere som Robyn, Blue, Private, Kashmir og mange flere. Desuden kender danskerne Remee fra X Factor, hvor han sad bag dommerpulten i tre sæsoner fra 2008-2010. I første udgave af tv-showet førte han den dengang kun 15-årige Martin til sejren.

I grandprix-sammenhæng var han en af sangskriverne bag det tyske bidrag i Eurovision Song Contest i 2008 Disappear med gruppen No Angels. Den fik dog en bundplacering i finalen med bare 14 points.

Chief 1 er først og fremmest kendt fra Danmarks første rapgruppe Rockers by Choice, men som producer og sangskriver har han solgt over 1 million albums i Danmark og har arbejdet sammen med navne som Kim Larsen, Outlandish, Niklas, Christina Groth og Ace of base. Chief 1 har medvirket i Dansk Melodi Grand Prix to gange før og har hver gang givet konkurrencen et twist - første gang med sangen 'Stemmen i mit liv' fremført af Kølig Kaj, der vandt i 1997. Han blev dermed konkurrencens første rapper nogensinde både i Danmark og internationalt, hvilket medførte en del hademails fra Grand Prix-fans, der ikke ønskede forandring.

Mange vil kende Isam B som den ene tredjedel af rap-gruppen Outlandish. En gruppe med masser af hits som 'Look Into My Eyes', 'I Only Ask of God', 'Aicha' og 'Guantanamo', der alle har fået stor opmærksomhed i Europa. Nogen vil mene, at Outlandish har sat nye standarder for, hvad man kan blande sammen. Deres albums indeholder en skøn forening af hiphop, pop, rap, samples, strygere, skønsang og kor.

lørdag den 21. januar 2012

Soluna Samay vandt Melodi Grand Prix 2012


Overraskende for de fleste blev det sang nummer 9 med Soluna Samay der vandt det danske Melodi Grand Prix 2012. Sangen hedder Should've Knovn better og er skrevet af Chief 1, Remee og Isam B. Sangen skal nu repræsentere Danmark i Eurovision Song Contest i Baku i maj måned.



Efter at de fire udenlandske juryer og den danske fagjury havde afgivet deres stemmer lå Solunas sang nummer 2 med 54 points mens sang nummer 1 førte med 56 points og sang nummer 10 var nummer 3 med 40 points.

Men folket ville det anderledes. Her var der 56 points til Soluna, der således vandt med 110 points foran sang 1 med 102 points og sang 10, der endte på 88 points.

Så går det løs i Gigantium...


Så er der mindre end to timer til det går løs her i Gigantius i Aalborg. De i alt 11 artister, der skal fremføre de ni bidrag i aftenens show, har overstået de sidste prøver og alt det tekniske personale knokler for at få de sidste detaljer på plads inden klokken bliver 20:00 og de to værter kan sige 'Welcome....'.

Jeg håber I alle sammen får en rigtig festlig aften - må den bedste sang vinde.

Henrik
...

Grandprix kunst i Salling Glashus


Lørdag ved middagstid mødtes alle artisterne ved det danske Melodi Grand Prix 2012 i Salling Glashus for i overværelse af hele den danske verdenspresse og alle interesserede aalborgensere at udføre og donere et kunstværk til Danmarksindsamlingen.


Arrangørerne havde sørget for dejlig grandprix kage og kaffe til alle de fremmødte, og så gik artisterne ellers i gang med de to kridhvide lærreder.


Resten af dagen står på opvarmningsfest sammen med grandprix fanklubben og så selvfølgelig det store brag klokken 20:00 i Gigantium.

Jeg ønsker alle besøgende et rigtigt godt grandprix - og må den rette sang vinde ;-)

Henrik

Her er generalprøve publikums superfinalister


Efter fredagens generalprøve lavede den danske grandprix fanklub en uformel spørgeskema undersøgelse blandt et udsnit af de mange, der havde købt billet til generalprøven. Og ligesom ved mange andre undersøgelser var det her sang nummer 1 og sang nummer 10 der toppede.

Den sang der fik tredjeflest stemmer og dermed ifølge generalprøve publikummet vil snige sig med i superfinalen, er sang nummer 9, nemlig Soluna Samay og sangen 'Should've Known Better'.

Husk at besøge fanklubbens stand, hvis du kommer i Gigantium i aften. Standen befinder sig lige fremme for hovedindgangen på venstre hånd.

DMGP Generalprøve med forhindringer


Det var med det sædvanlig mål af kaos og tekniske vanskeligheder at man fredag aften fik afviklet generalprøven til årets danske Melodi Grand Prix i Gigantium i Aalborg. Men alt i alt kom man godt igennem og arrangørerne lover at det hele vil klappe når det lørdag aften går løs med ni fantastiske sange og besøg af flere verdensstjerner.

Det er sparetider i DR og det kan man godt fornemme i Gigantium. Alt virker mindre og lidt billigere end det gjorde da grandprix'et sidste gang besøgte Aalborg i 2010. Men trods besparelserne blev der leveret et flot show som alle kan glæde sig til, uanset om man har købt billet til det udsolgte arrangement eller man skal overvære det fra sofarækkerne.

Det nye koncept, hvor tre superfinalister har afløst de sidste års semifinaler og finale, gør at showet bliver afviklet lidt kvikkere end tidligere, så man hurtigere kommer frem til et resultat. Men det er tydeligt at DR ikke helt har vænnet sig til formen, og selve procedurerne omkring afstemningen og aflevering af resultatet til publikum og seerne skal tydeligvis strammes op inden lørdag aften.

De to nye værter Emil Thorup og Louise Wolff klarede opgaven med bravour og de uundgåelige kiks undervejs blev taget med et smil. Kommentator Ole Tøpholm fungerede i fint samspil med værterne, og 'praktikanten' Thomas leverede indslag fra rundt om i Europa (!!) med humor men også med en del fordomme om vore naboer. Døm selv.

Og hvem vinder så? Ja, fredag aften blev det sang nummer 1, 7 og 10 der blev udråbt som superfinalister. Efter sigende fordi det var disse bidrags sceneskift man helst ville have trænet én gang til. Men lur mig om ikke to af de tre bidrag også er at finde på scenen når lørdagens superfinalister skal udpeges.

Her er lige en genopfriskning af finalefeltet:

1. Take Our Hearts - Jesper Nohrstedt
2. Nowhere - Valen:tine DISKVALIFICERET
3. Best Thing I Got - Aya (Yanne Friis)
4. Reach For The Sky - Kenneth Potempa
5. Overflow - Ditte Marie
6. Baby Love Me - Emilia og Philip Halloun
7. Forever I Be Young - Suriya
8. Universe - Karen Viuff
9. Should've Known Better - Soluna Samay
10. Venter - Christian Brøns og Patrik Isaksson

Jeg er ret sikker på at Jesper med sangen 'Take Our Hearts', og Christian og Patrik med 'Venter' vil være at finde i superfinalen. Den tredje plads mener jeg går til enten Karen Viuff med 'Universe', eller Soluna og 'Should've Known Better'.

Min personlige favorit er Aya med kjolen lavet af sugerør og sangen 'Best Thing I Got', men det bidrag skuffede under generalprøven. Hun kom ikke rigtigt ud over scenekanten og det virkede ikke som om der var 'kontakt' med publikum.

Heller ikke hos Ditte Marie kommer festen rigtigt i gang, selv om de poppede svenske toner opfordrer til det.

Og vinderen er...
Før generalprøven var jeg i tvivl om sang 1 eller sang 10 ville vinde det danske grandprix 2012. Det er jeg ikke mere.

I hvert fald ikke hvis jeg skal dømme ud fra generalprøve-publikummets reaktion. For det var under det dansk/svenske bidrag at hele salen impulsivt rejste sig og klappede med. Det var kun sket sporadisk under de andre otte sange. Så 'Venter' er min helt klare favorit til at vinde det hele.

Når dagen er slut ved vi hvem der skal repræsentere Danmark i Baku i maj måned. Mit bud er at det bliver Christian Brøns og Patrik Isaksson. Selv om Aya stadig har mit hjerte ;-)

Fortsat god fornøjelse med dansk Melodi Grand Prix - uanset om du skal overvære showet fra den store sal i Aalborg eller i familiens skød.

Henrik

Sådan afgøres danske Melodi Grand Prix 2012

MelodiGrandPrixFans.dk på plads i Gigantium


På vej hjem fra Gigantium fik jeg lige øje på denne stand i forhallen. Det er den officielle grandprix-fanklub, der har gjort klar til at præsentere sig for de mange besøgende i Gigantium lørdag aften.

Hvis du er i Gigantium i morgen, så kom forbi standen og hils på og deltag i løjerne. Du kan også læse om fanklubben på www.melodigrandprixfans.dk

Henrik
...

fredag den 20. januar 2012

Så fik vi afviklet generalprøven på DMGP 2012


Fredag aften fik vi afviklet generalprøven før det danske Melodi Grand Prix 2012, der ruller af stabelen i morgen lørdag i Gigantium i Aalborg. Tilbage står at vurdere hvem der får de tre pladser i superfinalen - og hvem der løber med billetterne til Baku.

Nu vil jeg lige sove på det inden jeg giver mit bud på en vinder på lørdag.

God nat og sov godt...
Henrik
...

Mens vi venter på generalprøven i aften....


Her til morgen var jeg sammen med Jens Erik, Carsten og Morten Marinus i P4 Nordjylland for at blive interviewet om det at være grandprix-fan - eller nørd, som Christina fra radioen sagde. Det var en rigtig hyggelig seance, hvor vi også skulle udvælge de to bedste danske grandprix-vindere gennem tiderne. Vi valgte at gå udenom de oplagte, nemlig Dansevise og Smuk som.. og i stedet pege på Vi maler Byen Rød og Fra Mols til Skagen. Vi var ikke enige, så det blev et kompromis. Senere valgte P4 lytterne så Birthe's bidrag som den allerbedste sang.

Senere i formiddags var vi med nede i Jens Bangs stenhus i Østerågade, hvor Christian d IV's Laug holder til. Lauget blev stiftet under anden verdenskrig som et fristed for 'danske og dansksindede' og fungerer fortsat med at uddele legater.

Foto: Carsten Nilsson

Årets deltagere i det danske Melodi Grand Prix havde fået tilbud om at blive optaget, og ca. halvdelen af deltagerfeltet var mødt op og gennemgik det ca. én time lange indvielsesritual, der bl.a. omfatter overrækning af nøgler, en vandring gennem Aalborg under afsyngning af 'Skuld gammel venskab rejn forgo' samt indtagelse af røde pølser og kartoffel-juice (bedre kendt som snaps). Meget festligt indslag.

Og så har Morten, Carsten, Jens Erik og jeg netop været i menneskehænder hos DR til et indslag i TV-Avisen kl. 18:30 i aften, hvor vi blandt andet kommenterer scenen og om hvorfor Melodi Grand Prix er så fantastisk. Håber de får plads til det - og at det bliver værd at se ;-))

Nu venter vi så på at det bliver generalprøve-tid. Det bliver den første alvorlige indikation af, hvordan de ni bidrag klarer sig ud fra hvordan de bliver modtaget af publikum i salen. Eksperterne peger fortsat på X-Factor Jesper og den dansk/svenske duo Brøns/Isaksson som favoritter, mens mange fans desuden er ude med navne som Aya og Ditte Marie. Spændende bliver det under alle omstændigheder.

Keep smiling...
Henrik
...

Godmorgen fra Aalborg - generalprøvedag


Efter torsdagens velkomstfest (på billedet: Ditte Marie, Kenneth og Karen) er det i dag tid til generalprøve i aften klokken 20:00. Men før det er der et travlt program.

Her klokken ni skal jeg sammen med Jens Erik, Carsten, kim og (måske) Morten i radioen til et interview om grandprix etc. Det er på P4 ved 9-tiden. Det bliver spændende.

Herefter er der klokken 11:00 et arrangement i Aalborg bymidte i Jens Bangs Stenhus, hvor de deltagende i årets grandprix skal optages i Christian d. IV's Laug. En spændende og festlig begivenhed, som også deltagerne i DMGP 2010 oplevede. Billeder senere.

Ha' en god fredag.

Henrik
...

torsdag den 19. januar 2012

Velkomstfest torsdag aften


Så blev det torsdag og jeg er blevet installeret i Aalborg med pressekort og indbydelse til fest.

I Giganitum er lørdagens artister i fuld gang med prøverne og de har afsløret en del af deres kostume og sceneshow. Spændende hvad folk f.eks. synes om Aya's dress, der er lavet af sugerør (!!). Ditte Marie har en hvid kreation på der giver mindelser om en gymnastikdragt og Soluna har fundet et dress frem der ser ud som om det er fundet på et loppemarked.

Jeg skal ikke afsløre for meget, men DR har en række billeder på deres hjemmeside, så I kan se lidt mere dér.

I aften har årets Grand Prix City inviteret alle deltagerne og pressen til et velkomstparty, der foregår i Europahallen i Aalborg Kongres og Kultur Center. Her vil det blandt andet være muligt at smage den nyligt kårede DMGP 2012 cocktail, og arrangørerne lover også en musikalsk overraskelse.

Senere flyttes festlighederne til Jomfru Ane Gade - det lyder som om det bliver en festlig oplevelse.

Mere om dette arrangement i morgen.

Henrik
...

onsdag den 18. januar 2012

Alle tror på Brøns/Isaksson men....


Næsten en tredjedel af de besøgende på dr.dk/grandprix, tror at Christian Brøns og Patrik Isaksson vinder det danske Melodi Grand Prix med sangen Venter, mens der på andenpladsen er 22% der gætter på Jesper Nohrstedt med Take Our Hearts. Derfra er der langt ned til nummer 3 og 4 på listen, Aya og Ditte Marie.

Også hvis man spørger de mange danske og udenlandske fans, der kommenterer rundt om på nettet, er Brøns og Isaksson højt på listen, mens især Aya også har mange tilhængere.

Derimod er der ikke mange der nævner Soluna Samay og sangen Should've Known Better som en af lørdagens favoritter - bortset fra de udenlandske bookmakere. Her ligger sang nummer 9, der er skrevet af Remee, Chief 1 og Isam B, solidt på andenpladsen - hos NordicBet endda på en delt førsteplads med det dansk/svenske bidrag.

Hvordan kan det være at den 21-årige tidligere gademusikant Soluna på den måde har formået at liste rundt under radaren hos de fleste, mens bookmakerne peger på sangen som en oplagt dark horse?

Ja, det kan selvfølgelig bare være fordi fans og de besøgende på dr.dk simpelthen ved bedre. Men lur mig om ikke Soluna kommer til at spille en væsentlig rolle på lørdag - måske endda som super-finalist, der driller de øvrige favoritter. Husk hvordan det gik sidste år, hvor Stine Kinck ubemærket af de fleste listede sig ind på en tredjeplads.

Nummer tre og fire på de fleste udenlandkse bookmakeres liste er Aya og Karen, mens Jesper må nøjes med sekundære placeringer.

Hvad tror du om Solunas chance for en topplacering?

Henrik
...

Howie D. synger med AFIL på lørdag...


Danmark og Aalborg får besøg af en verdensstjerne på lørdag, når det danske Melodi Grand Prix afvikles i Gigantium. For når de lokale stjerner i svøb har afleveret deres bud på et grandprix-hit, og mens de danske tv-seere via mobil-knapperne skal finde frem til vindere og tabere, vil Howie D. fra verdenshistoriens bedst sælgende boyband Backstreet Boys entre scenen.

Howie D. er nemlig vild med sidste års vinder af det danske Melodi Grand prix, A Friend in London, og derfor har han sagt ja til at stille op i Gigantium sammen med de danske drenge, når de i afstemningspausen for sidste gang som 'regerende grandprix-vinder' fyrer op under New Tomorrow.

Til dr.dk/grandprix fortæller Tim Schou fra AFIL: "Howie D. er en del af et af verdens største popfænomener, og at jeg som en lille sanger fra Stevns skal stå og synge sammen med én fra Backstreet Boys, det er helt vildt."

Det er de danske drenges canadiske manager der har formidlet samarbejdet med Howie, der for nylig har udsendt soloalbummet 'Back To Me'.

Også en anden verdensstjerne, omend af en noget mere beskeden karakter, skal optræde med sine musikalske færdigheder i Gigantium på lørdag; det er norske Alexander Rybak, der jo vandt det internationale grandprix i 2009, der udover tjansen som formand for den norske jury har lovet at give et nummer.

Jeg synes der er ved at være varmet op til et rigtig festligt arrangement på lørdag. Jeg glæder mig i hvert fald.

Henrik
...

tirsdag den 17. januar 2012

Aya må gerne vinde for min skyld ;-)


Nu har jeg i et døgn tid jævnligt lyttet til de ni bidrag der på lørdag skal dyste om retten til at repræsentere Danmark i Baku. Og nu er jeg klar til at fælde min 'dom'.

Jeg synes alle ni bidrag - ja, og også Tine's diskvalificerede sang Nowhere - holder et fantastisk højt niveau. Men allermest er jeg forelsket i Aya's kælne stemme i Best Thing I Got. Uha, hun er da skøn, så for min skyld må Aya meget gerne indløse billetten til Baku. Jeg tror også at hun vil kunne skaffe Danmark den femte finaleplads i træk.

Min næstfavorit lige i øjeblikket er Karen Viuff med Universe. Erfarne Lise Cabble har det med at skrive fine sange - kan hun for tredje gang hive en vindersang i land?

Nummer tre på min liste er... tja, jeg vakler mellem Christian og Patrik og så LeFreak-sangerinden Ditte Marie. Hvis vi skal ha' en fest bli'r det nok Ditte Marie vi skal satse på. Men 'Venter' er en dejlig og iørefaldende sang med et typisk skandinavisk udtryk.

Men der er andre gode sange blandt de ti ørehængere. F.eks. Philipp og Emilia med den dejlige ballade Baby Love Me og Jespers mere poppede clubhit Take Our Hearts. Ja, og så er der jo også den Coldplay inspirerede Reach For The Sky der fremføres af Kenneth Potempa.

Men i den sidste ende bliver det jo nok Christian og Patrik der løber med laurbærrene. Ærgerligt, for jeg tror at Aya vil have en bedre chance for at skaffe Danmark i finalen.

Henrik

PS. Husk stadig at holde øje med nyhederne fra resten af Europa på melodigrandprix.net.
.

mandag den 16. januar 2012

Kan man virkelig synge på svensk i dansk melodi grand prix?


Vi er efterhånden blevet vant til at danske bidrag ved Eurovision Song Contest bliver sunget på engelsk. Og de sidste 6 år endda også ved det danske grandprix. Men svensk? Det er næsten en fornærmelse, ikke?

Det skal blive spændende at finde ud af hvad de danske tv-seere siger til sang nummer 10, hvor danske Christian Brøns og svenske Patrick Isaksson synger dansk/svensk duet i sangen Venter. De to har jo tidligere haft et stor hit herhjemme med Tilbage hvor vi var og måske vil de danske tv-seere tage lige så godt imod deres nye udspil.

Et anden spørgsmål er hvordan de fire internationale juryer vil modtage sangen med en tekst som de jo ikke forstår. De får selvfølgelig en oversættelse, men alligevel?

Nå, men nu har jeg fået de ti sange i hus i deres fulde længde. Så vil jeg grov-lytte på dem resten af aftenen og i morgen på iPod'en, så kommer der en vurdering herfra i morgen aften.

God fornøjelse med de ti (ni) danske grandprix-sange.

Henrik

Her er den danske jury

DR har nu frigivet navnene på de musikere og øvrige fagfolk, der sidder i den danske fagjury, og som har 50% af 'magten' til at vælge de tre SUPER-finalister.

Juryen består af:

- Kenneth Bager (juryformand): DJ og producer. Manden bag KOMA-festerne oog pladeselskabet Music For Dreams. Har senest arbejdet med Aura på hit-albummet 'Before the Dinosaurs' fra 2011.

- Laust Sonne: Sanger, tidligere trommeslager i D-A-D og forntmand i bandet Dear. Udsendte solo-albummet 'Laust Sonne' i 2011 med hittene 'Spell On You', 'Lost My Heart' og 'Vertigo'.

- Søs Fenger: En af Danmarks mest populære sangerinder gennem tre årtier. Startede som forsanger i News, der hittede med sange som 'Du er' og 'Jeg elsker dig'. Har udgivet 10 albums - senest 'Nogle gange er man så heldig, at man ikke når at tænke sig om' fra 2011.

- Freja Loeb: Up-and-coming sangerinde på 23 år, der i november 2011 kom med sit debutalbum, hvorfra singlen 'Never Stop Coming Back' har været ugens uundgåelige på P3.

- Lars Trillingsgaard: Musikchef på P3 siden 2003. Før det musikchef på flere lokalradioer, bl.a. ANR i Aalborg.

Læs mere om den danske jury på dr.dk/grandprix
...

søndag den 15. januar 2012

Aalborg er Danmarks Grand Prix City 2012


Lige siden Aalborg fik overrakt faklen fra Ballerup har man arbejdet på planer for på festligste vis at kunne markere, at Aalborg er Danmarks Grand Prix City 2012. Og lørdag markerede så starten på et 14 dage langt program, der naturligvis kulminerer, når det danske Melodi Grand Prix løber afstabelen den 21. januar og igen ugen efter når børne-grandprix'et MGP finder sted.

Lørdag blev programmet så skudt i gang, da Region Nordjylland i Aalborg Kongres & Kultur center samlede mere end 50 kor og over 1100 korsangere til det der i Guinnies Rekordbog vil komme til at hedde 'Danmarks største Grandprix-kor', under ledelse af dirigent Michael Bojesen fra radioens pigekor.

Programmet bød på tre vaskeægte grandprix-hits nemlig Grethe og Jørgen Ingmanns Dansevise fra 1963, Brdr. Olsens Smuk som et Stjerneskud fra 2000 samt sidste års vindersang New Tomorrow.

Efter korsangen fik publikum et glædeligt gensyn med Kirsten og Søren, der jo som bekendt har vundet det danske grandprix hele tre gange. Akkompagneret af Danband Allstars (bl.a. med Claus og Anne-Marie Hassing fra DMGP 2009) gav de publikum en genhør med alle deres tre vindersange, ligesom de gav sig i kast med en lang række andre grandprix-klassikere som Boom Boom, Alt Det Som Ingen Ser, Vi Maler Byen Rød samt ABBA's Waterloo.

I løbet af den kommende uge vil der som sagt være en lang række andre aktiviteter, der markerer at Aalborg er værtsby for det danske Melodi Grand Prix. Således byder programmet på både en DMGP-Cocktail konkurrence og en Grand Prix-beerwalk.

Fredag afholdes der et alternativt melodi grand prix DMGP Offbeat med 12 Aalborg bands og lørdag ved middagstid maler de optrædende grand prix stjerner i fællesskab et melodi grand prix kunstværk som et bidrag til Danmarksindsamlingen.

Du kan læse mere om de mange aktiviteter der er på programmet på grandprixaalborg.dk.

Velkommen til DMGP 2012


Så er der mindre end en uge til det danske Melodi Grand Prix 2012. Her på bloggen kan du fra i dag følge med i forberedelserne til og afviklingen af den store folkefest, der som bekendt finder sted i Gigantium i Aalborg på lørdag den 21. januar.

Husk at du fra i morgen hver dag kan høre to af de danske bidrag på P4. Det er klokken 14-15 i programmet Madsen. Og på dr.dk/grandprix kan du også fra i morgen høre 30 sekunders klip af alle sangene.

Desværre deltager der jo kun ni sange i dette års grandprix, da bidrag nr. 2 Nowhere med Valen:Tine aka Tine Lynggaard jo er blevet diskvalificeret. Bemærk at de ni øvrige sange har beholdt deres oprindelige startnummer.

Cd'en med alle ti sange udkommer onsdag den 18. januar.

1. Take Our Hearts - Jesper Nohrstedt
2. Nowhere - Valen:tine DISKVALIFICERET
3. Best Thing I Got - Aya (Yanne Friis)
4. Reach For The Sky - Kenneth Potempa
5. Overflow - Ditte Marie
6. Baby Love Me - Emilia og Philip Halloun
7. Forever I Be Young - Suriya
8. Universe - Karen Viuff
9. Should've Known Better - Soluna Samay
10. Venter - Christian Brøns og Patrik Isaksson

Velkommen til dansk Melodi Grand Prix 2012.
Henrik Hesselholdt

PS. Husk stadig at holde øje med nyhederne fra resten af Europa på melodigrandprix.net.