søndag den 15. januar 2012

Aalborg er Danmarks Grand Prix City 2012


Lige siden Aalborg fik overrakt faklen fra Ballerup har man arbejdet på planer for på festligste vis at kunne markere, at Aalborg er Danmarks Grand Prix City 2012. Og lørdag markerede så starten på et 14 dage langt program, der naturligvis kulminerer, når det danske Melodi Grand Prix løber afstabelen den 21. januar og igen ugen efter når børne-grandprix'et MGP finder sted.

Lørdag blev programmet så skudt i gang, da Region Nordjylland i Aalborg Kongres & Kultur center samlede mere end 50 kor og over 1100 korsangere til det der i Guinnies Rekordbog vil komme til at hedde 'Danmarks største Grandprix-kor', under ledelse af dirigent Michael Bojesen fra radioens pigekor.

Programmet bød på tre vaskeægte grandprix-hits nemlig Grethe og Jørgen Ingmanns Dansevise fra 1963, Brdr. Olsens Smuk som et Stjerneskud fra 2000 samt sidste års vindersang New Tomorrow.

Efter korsangen fik publikum et glædeligt gensyn med Kirsten og Søren, der jo som bekendt har vundet det danske grandprix hele tre gange. Akkompagneret af Danband Allstars (bl.a. med Claus og Anne-Marie Hassing fra DMGP 2009) gav de publikum en genhør med alle deres tre vindersange, ligesom de gav sig i kast med en lang række andre grandprix-klassikere som Boom Boom, Alt Det Som Ingen Ser, Vi Maler Byen Rød samt ABBA's Waterloo.

I løbet af den kommende uge vil der som sagt være en lang række andre aktiviteter, der markerer at Aalborg er værtsby for det danske Melodi Grand Prix. Således byder programmet på både en DMGP-Cocktail konkurrence og en Grand Prix-beerwalk.

Fredag afholdes der et alternativt melodi grand prix DMGP Offbeat med 12 Aalborg bands og lørdag ved middagstid maler de optrædende grand prix stjerner i fællesskab et melodi grand prix kunstværk som et bidrag til Danmarksindsamlingen.

Du kan læse mere om de mange aktiviteter der er på programmet på grandprixaalborg.dk.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar