lørdag den 21. januar 2012

DMGP Generalprøve med forhindringer


Det var med det sædvanlig mål af kaos og tekniske vanskeligheder at man fredag aften fik afviklet generalprøven til årets danske Melodi Grand Prix i Gigantium i Aalborg. Men alt i alt kom man godt igennem og arrangørerne lover at det hele vil klappe når det lørdag aften går løs med ni fantastiske sange og besøg af flere verdensstjerner.

Det er sparetider i DR og det kan man godt fornemme i Gigantium. Alt virker mindre og lidt billigere end det gjorde da grandprix'et sidste gang besøgte Aalborg i 2010. Men trods besparelserne blev der leveret et flot show som alle kan glæde sig til, uanset om man har købt billet til det udsolgte arrangement eller man skal overvære det fra sofarækkerne.

Det nye koncept, hvor tre superfinalister har afløst de sidste års semifinaler og finale, gør at showet bliver afviklet lidt kvikkere end tidligere, så man hurtigere kommer frem til et resultat. Men det er tydeligt at DR ikke helt har vænnet sig til formen, og selve procedurerne omkring afstemningen og aflevering af resultatet til publikum og seerne skal tydeligvis strammes op inden lørdag aften.

De to nye værter Emil Thorup og Louise Wolff klarede opgaven med bravour og de uundgåelige kiks undervejs blev taget med et smil. Kommentator Ole Tøpholm fungerede i fint samspil med værterne, og 'praktikanten' Thomas leverede indslag fra rundt om i Europa (!!) med humor men også med en del fordomme om vore naboer. Døm selv.

Og hvem vinder så? Ja, fredag aften blev det sang nummer 1, 7 og 10 der blev udråbt som superfinalister. Efter sigende fordi det var disse bidrags sceneskift man helst ville have trænet én gang til. Men lur mig om ikke to af de tre bidrag også er at finde på scenen når lørdagens superfinalister skal udpeges.

Her er lige en genopfriskning af finalefeltet:

1. Take Our Hearts - Jesper Nohrstedt
2. Nowhere - Valen:tine DISKVALIFICERET
3. Best Thing I Got - Aya (Yanne Friis)
4. Reach For The Sky - Kenneth Potempa
5. Overflow - Ditte Marie
6. Baby Love Me - Emilia og Philip Halloun
7. Forever I Be Young - Suriya
8. Universe - Karen Viuff
9. Should've Known Better - Soluna Samay
10. Venter - Christian Brøns og Patrik Isaksson

Jeg er ret sikker på at Jesper med sangen 'Take Our Hearts', og Christian og Patrik med 'Venter' vil være at finde i superfinalen. Den tredje plads mener jeg går til enten Karen Viuff med 'Universe', eller Soluna og 'Should've Known Better'.

Min personlige favorit er Aya med kjolen lavet af sugerør og sangen 'Best Thing I Got', men det bidrag skuffede under generalprøven. Hun kom ikke rigtigt ud over scenekanten og det virkede ikke som om der var 'kontakt' med publikum.

Heller ikke hos Ditte Marie kommer festen rigtigt i gang, selv om de poppede svenske toner opfordrer til det.

Og vinderen er...
Før generalprøven var jeg i tvivl om sang 1 eller sang 10 ville vinde det danske grandprix 2012. Det er jeg ikke mere.

I hvert fald ikke hvis jeg skal dømme ud fra generalprøve-publikummets reaktion. For det var under det dansk/svenske bidrag at hele salen impulsivt rejste sig og klappede med. Det var kun sket sporadisk under de andre otte sange. Så 'Venter' er min helt klare favorit til at vinde det hele.

Når dagen er slut ved vi hvem der skal repræsentere Danmark i Baku i maj måned. Mit bud er at det bliver Christian Brøns og Patrik Isaksson. Selv om Aya stadig har mit hjerte ;-)

Fortsat god fornøjelse med dansk Melodi Grand Prix - uanset om du skal overvære showet fra den store sal i Aalborg eller i familiens skød.

Henrik

Sådan afgøres danske Melodi Grand Prix 2012

Ingen kommentarer:

Send en kommentar