søndag den 27. februar 2011

Jeg blev snydt - af juryen


Da jeg i går kom med mine forudsigelser om, hvilke fire sange der ville gå videre til finalen, havde jeg glemt at tage den såkaldte ekspert-jury i ed. Disse fem personer havde nemlig lige så meget magt som resten af Danmark over hvem der skulle i semifinalen.

Og de fem jurymedlemmer havde altså set sig lune på den lang- og barbenede Stine Kinck og sangen 'Hvad Hjertet Lever Af', som hun har skrevet sammen med Pharfar, Rasmus Allin og Fresh-I.

Og det gik så ud over Christopher Brandt's 'Emma' der landede uden for de fire semifinalepladser.

Vinderen blev som forudsagt gruppen A Friend in London og sangen 'New Tomorrow'. Undervejs var jeg ellers sikker på at pendulet, der tidligere på ugen svingede fra Le Freak over på A Friend..., var ved at svinge tilbage igen. For publikum i Ballerup Super Arena var virkelig med på Le Freaks disko-basker '25 Hours a Day', mens de var mere lunkne overfor A Friend...

Men tv-seerne ville det altså anderledes.

5 kommentarer:

  1. Den med juryen havde jeg heller ikke forudset :-) Troede ligesom dig på "Emma" sammen med de 3 semifinalister... Valgte at tro på LeFreak, og var faktisk også overbevist om at de vandt, sådan som publikum gik amok i Ballerup.... :-)
    Men også en fed vindersang :-)

    SvarSlet
  2. DR har offentliggjort henholdsvis seernes og juryens top fire. Og både seerne og juryen var enige om at placere A Friend in London, Anne Noa og Stine Kinck som henholdsvis nr. 1, 2 og 3.

    Juryen havde så Sine Vig som nr. 4, men hun blev slået på målstregen af seernes nr. 4, nemlig Le Freak.

    SvarSlet
  3. Har du et link til artiklen, har ledt og ledt og kunne finde den :-(
    Kan kun finde en artikel fra DR hvor der står flg.
    "Juryens nummer 1 var A Friend in London, mens Anne Noa var nummer 2 og Stine Kinck nummer 3 - helt i overensstemmelse med folkets røst. Juryens fjerdeplads gik til Sine Vigs ballade, mens folket altså stemte Le Freak frem blandt de fire bedste."

    Og så disse:

    Sådan stemte danskerne - i semifinale og finale
    - 1. A Friend in London: New Tomorrow
    - 2. Anne Noa: Sleepless
    - Delt 3. Le Freak: 25 Hours a Day
    - Delt 3. Stine Kinck: Hvad hjertet lever af

    Sådan stemte juryen - i første runde
    - 1. A Friend in London: New Tomorrow
    - 2. Anne Noa: Sleepless
    - 3. Stine Kinck: Hvad hjertet lever af
    - 4. Sine Vig: You'll Get Me Through

    Men det betyder jo ikke nødvendigvis at seerne havde Stine K på en 3. plads :-)

    SvarSlet
  4. Jo, sætningen "helt i overensstemmelse med folkets røst" betyder netop at seerne var enige med juryen mht. de tre første pladser. :)

    SvarSlet
  5. He he, kan godt være du har ret. Jeg har bare forstået "folkets røst" som værende et udtryk resultatet efter de 2 semifinaler :-) altså at AFIL vandt, Anna Noa 2'er og Stine på en delt 3. plads :-) Ikke nødvendigvis, den måde folket stemte i indledende runde :-)

    SvarSlet