søndag den 27. februar 2011

Jeg blev snydt - af juryen


Da jeg i går kom med mine forudsigelser om, hvilke fire sange der ville gå videre til finalen, havde jeg glemt at tage den såkaldte ekspert-jury i ed. Disse fem personer havde nemlig lige så meget magt som resten af Danmark over hvem der skulle i semifinalen.

Og de fem jurymedlemmer havde altså set sig lune på den lang- og barbenede Stine Kinck og sangen 'Hvad Hjertet Lever Af', som hun har skrevet sammen med Pharfar, Rasmus Allin og Fresh-I.

Og det gik så ud over Christopher Brandt's 'Emma' der landede uden for de fire semifinalepladser.

Vinderen blev som forudsagt gruppen A Friend in London og sangen 'New Tomorrow'. Undervejs var jeg ellers sikker på at pendulet, der tidligere på ugen svingede fra Le Freak over på A Friend..., var ved at svinge tilbage igen. For publikum i Ballerup Super Arena var virkelig med på Le Freaks disko-basker '25 Hours a Day', mens de var mere lunkne overfor A Friend...

Men tv-seerne ville det altså anderledes.

A friend in London vandt DMGP 2011

Det blev gruppen A Friend in London der vandt det danske Melodi Grand Prix 2011 med deres bløde syng-med-rock-nummer 'New Tomorrow'. Sangen er skrevet af Jacob Glæsner sammen med Lise Cabble, der således opnåede sin anden triumf ved DMGP.

I finalen vandt de fire fyre Aske, Esben, Tim og Sebastian over Anna Noa, der trods halsbetændelse i hele ugen op til finalen gennemførte det hele uden problemer.

Le Freak fik en delt tredjeplads sammen med Stine Kinck, der trodsede alle forudsigelser og sneg sig med i semifinalen.



lørdag den 26. februar 2011

Er du klar til en fantastisk aften?

Foto: DR

Så kom dagen, hvor vi skal finde vinderen af dansk Melodi Grand Prix 2011. Er du klar? Det er jeg. Klokken 13:00 kører jeg ind til Selandia Hotel for de sidste forberedelser til grandprix fanklubbens opvarmningsfest, der starter kl. 15:00. Og klokken 18:30 er der så afgang til Ballerup Super Arena.

Og hvem vinder så i aften. Baseret på generalprøven torsdag aften og mine overvejelser siden da giver jeg her mit bud på hvordan det går:

De fire sange i semifinalerne tror jeg bliver:
Sleepless - Anna Noa
25 Hours A Day - Le freak
Emma - Christopher Brandt
New tomorrow - A Friend In London

Måske lidt nemt bare at pege på de fire favoritter, men faktisk tror jeg det bliver det der sker. Selv om jeg hjertens gerne ser Jenny Berggren, Jeffrey og Kat & Justin videre. Men nej, det sker nok ikke...

Og aftenens vinder er...
Igen er jeg nødt til at følge bookmakerne, jeg tror at A Friend in London vinder DMGP 2011 og dermed skal repræsentere Danmark i Düsseldorf. Deres sang er så medrivende at jeg tror Danmark hopper på den vogn. Og så kan vi så diskutere om det er et Andreas Johnson plagiat. Det ligner i hvert fald lidt, i omkvædet. Men altså....

Jeg vender tilbage sent i aften eller i morgen tidlig, både på bloggen og hjemmesiden melodigrandprix.net med resultater både fra det danske grandprix og fra de mange andre begivenheder rundt om i Europa.

Rigtig god fornøjelse allesammen

fredag den 25. februar 2011

Publikum: A Friend In London vinder DMGP 2011


En meningsmåling foretaget af Melodigrandprixfans.dk lige efter generalprøven i Ballerup Super Arena torsdag aften viser, at A Friend In London er storfavorit til at løbe med sejren i morgen aften.

Skal man tro et flertal blandt publikum, der torsdag aften overværede generalprøven på Dansk Melodi Grand Prix 2011, så vinder A Friend In London med sangen ”New Tomorrow”. Ud af de næsten 700 afgivne stemmer scorede årets mest rockede bidrag 37,2 % af stemmerne. Anne Noa og ”Sleepless” var generalprøvens næstmest populære nummer med 20,6 % af stemmerne.

Aarhusianske Le Freak har indtil nu været bookmakernes favorit, men åbenbart var de ikke publikums favorit ved generalprøven, discobandet fik kun 6,4 % af stemmerne og måtte tage til takke med en skuffende sjetteplads.

Melodigrandprixfans.dk spurgte 675 tilfældigt udvalgte personer, efter de havde overværet generalprøven torsdag aften og det gav følgende resultat:

A Friend In London: 254 stemmer
Anne Noa: 139 stemmer
Christopher Brandt: 71 stemmer
Jeffrey: 56 stemmer
Jenny Berggren: 46 stemmer
Le Freak: 43 stemmer
Lee Hutton: 20 stemmer
Stine Kinck: 19 stemmer
Kat & Justin Hopkins: 16 stemmer
Sine Vig: 11 stemmer

Så fik vi afviklet torsdagens generalprøve


Det var det. Den sidste sang er sunget, de sidste lys er slukket. Torsdagens generalprøve blev afviklet med den sædvanlige mængde af kiks og tekniske problemer. Men Felix forsikrede alle om at det nok skal virke på lørdag.

Nu vil jeg lige sove på det inden jeg giver mit bud på en vinder på lørdag. Og i morgen får I også resultatet af den exitpoll som grandprix-fanklubben lavede blandt mere end 600 fra aftenens publikum.

God nat og sov godt...

torsdag den 24. februar 2011

Anne Noa har halsbetændelse

Da Anne Noas sang blev spillet her ved generalprøven var der faktisk tale om playback, da sangerinden lider af halsbetændelse. Det bliver således en kamp med tiden at blive klar til på lørdag, men lægen har lovet den unge sangerinde at hun nok skal være fit for fight.

Bookmakerne tror på disco-sejr

Inden aftenens generalprøve går i gang har de fleste bookmakere størst tiltro til at det århusianske discoband Le Freak vil snuppe de eftertragtede billetter til Düsseldorf, når det for alvor går løs på lørdag. Spændende at se om de har samme mening når aftenens generalprøve er overstået.

Danske Spil tror dog ligeså meget på 'A Friend In London' med svenske Jenny Berggren på tredjepladsen.

Nå, nu starter det...

Tommy Seebach hyldes ved DMGP 2011

Foto: BT

Så er der kun en halv time til generalprøven på det danske Melodi Grand Prix. Her i presserummet er der vild aktivitet, fotografer samler deres udstyr sammen, DR medarbejdere prøver at få samling på tropperne og de skrivende journalister samler sig omkring de to storskærme i presserummet.

For et øjeblik gik tre af danske grandprix helt store igennem presserummet, nemlig Keld Heick, Kirsten Siggaard og Dario Campeotto. De skal under aftenens show give en tribut til en anden af de store danske stjerne, nemlig Tommy Seebach. De skal nemlig synge hans 1993 bidrag 'Under Stjernene på Himlen' sammen med Tommy.

Tosdag og tid til generalprøve

Ja, så blev det torsdag eftermiddag og der er ca. 5 timer til generalprøven. Presserummet er nu færdigetableret med internet og strøm til alle, så arbejdet kan begynde.

Min gode ven og kollega Jens Erik Møller fra Radio Aalborg (radioaalborg.dk) har lige lavet en interview med dele af gruppen Le Freak, og jeg fik lov til at tage et billede her til bloggen - efter at jeg havde afbrudt dem midt i det båndede interview. Undskyld og tak ;-)


DR har også pyntet presserummet - sparsomt - op med forskellige plakater.



Husk at der også sker noget ude i den store verden. I aften er der således finale i Litauens grandprix, der går under betegnelsen 'Eurovizija 2011'. Læs mere om dette på melodigrandprix.net.

onsdag den 23. februar 2011

Helt alene i presserummet


Vel ankommet til Ballerup Super Arena og forsynet med behørig presseakkreditering. Foreløbig er her meget tomt, der sker ikke så meget før lidt i eftermiddag med lydprøver og så i morgen med generalprøve og velkomstfest.

Der er nu også kommet en storskærm op, så pressen kan følge med fra presserummer. Her er Jeffrey i gang med prøverne.

Husk også at følge med i alle nyheder på melodigrandprix.net, i aften er der således grandprix i Bulgarien.

tirsdag den 22. februar 2011

De første smugkig på den store scene

Foto: DR

Så blev det tirsdag og vi har fået det første smugkig på den store scene i Ballerup Super Arena. Umiddelbart ser det ud til at blive lige så imponerende som sidste år i Aalborg. I så fald: Godt gjort, DR.

Vi har også fået navnene på de fem medlemmer af årets jury, der står for 50% af stemmerne i den første afstemning. Som sædvanlig, fristen man til at sige, er juryen med den danske musikscenes 'grand old man' i spidsen:

- Bent Fabricius-Bjerre, pianist og komponist
- Le Gammeltoft, DJ og radiovært
- Erann DD, sanger og sangskriver
- Karen Rosenberg, sangerinde og komponist
- Martin Brygmann, sanger og komponist

mandag den 21. februar 2011

Så fik vi lov at høre lidt af de ti sange...

Fra i dag klokken otte kunne man høre 30 sekunders klip af de 10 sange, der på lørdag dyster i det danske Melodi Grand Prix 2011 i Ballerup Super Arena. Og senere kunne man på P4 høre de to første bidrag i deres fulde længe i programmet Madsen.

Min første reaktion efter at have hørt de ti 30 sekunders klip var 'Nå, var det det? Hvad skal man så mene om det'. Jeg havde svært ved at skille dem ude fra hinanden og måske allervigtigst: ingen skilte sig positivt ud fra de andre.

Nu er det ikke nødvendigvis et problem. jeg havde det nemlig på akkurat samme måde sidste år. Og når jeg først har hørt dem i deres fulde udstrækning skal det nok være muligt at skille dem ud fra hinanden.

Så gik jeg ind på et fan-forum, hvor grandprix-fans fra hele verden udveksler deres uforgribelige mening om dette og hint i grandprix-verdenen. Og her var dommen klar, læs bare hvad Roy Delaney skriver: "Is it just me, or do they all sound like they were recorded at the same studio, by the same musicans, on the same day?"

Og flere var helt enige, selv den gode Charlotte fra Aalborg: "That was also how it sounded on the radio today when the first two was played in full length.... What a shame."

Nu har jeg så hørt de to første i deres fulde længde, og jeg er ikke helt enig med Charlotte. Jeg synes faktisk at begge de to, nemlig Anne Noas Sleepless og Jenny Berggrens Let Your Heart Be Mine vinder ved at blive spillet i deres helhed.

Ikke at de kan skjule, hvor de kommer fra - Annes sang lyder meget som Bryan Rices Breathing, som også er skrevet af  Peter Bjørnskov, og det er heller ikke svært at høre Thomas G:sons schlagerhånd i Jennys sang.

Jeg er i hvert fald optimistisk, jeg tror det bliver et stort grandprix-år i år. Hvad synes du?

søndag den 20. februar 2011

Velkommen til DMGP 2011

Så er der mindre end en uge til det danske Melodi Grand prix 2011. Her på bloggen kan du fra på onsdag følge med i forberedelserne og afviklingen af den store folkefest, der som bekendt finder sted i Ballerup Super Arena på lørdag den 26. februar.

Husk at du fra i dag hver dag kan høre to af de danske sange på P4. Det er klokken 14-15 i programmet Madsen.

Og på dr.dk/grandprix kan du også fra i dag høre 30 sekunders klip af alle sangene.

01. Sleepless - Anna Noa
02. Let Your Heart Be Mine - Jenny Berggren
03. Drømmen - Jeffrey
04. 25 Hours A Day - Le Freak
05. You'll Get Me Through - Sine Vig
06. Hvad Hjertet Lever Af - Stine Kinck
07. Hollywood Girl - Lee Hutton
08. Emma - Christopher Brandt
09. Black And Blue - Kat & Justin Hopkins
10. New Tomorrow - A Friend In London